Opis

Pazin je grad smješten u srcu istarskog poluotoka. Poznat je po svom srednjovjekovnom kaštelu,koji se nalazi na brežuljku s kojeg se pruža pogled na grad. Kaštel je sagrađen u 10. stoljeću i bio je rezidencija porečkih biskupa. Danas se u dvorcu nalazi Etnografski muzej Istre koji predstavlja kulturno-povijesnu baštinu ovog kraja.Još jedna značajna atrakcija u Pazinu je Pazinska ponor, prirodni fenomen koji je inspirirao mnoge legende i priče. Ponor je 130 metara dubok kanjon koji je formirala rijeka Pazinčica probijajući se kroz vapnenačke stijene. Grad Pazin poznat je i po svojoj kuhinji koja uključuje mnoga tradicionalna istarska jela, poput tartufa, pršuta i domaće tjestenine. U gradu i okolici nalaze se brojni restorani i konobe koji poslužuju ova ukusna jela, ali i domaća vina i maslinova ulja.

U ponudi je samostojeća obiteljska kuća površine 190 m2, koja se sastoji od prizemlja i kata. U prizemlju se nalazi stan, koji se sastoji od kuhinje ,blagovaone, dnevnog boravka i dvije spavaće sobe, te kotlovnica za centralno grijanje na ulje i garaža. Do kata vode vanjske stepenice. Na katu se nalazi stan koji se sastoji od kuhinje, blagovaone, dnevnog boravaka sa izlazom na terasu, hodnik, tri spavaće sobe, ostava, kupatilo sa kadom i posebno tuš kada. Kuća ima postavljeno centralno grijanje na lož ulje na prvom katu, a u prizemlju su postavljeni priključci( treba samo postaviti radijatore ). Po cijeloj kući postavljene su mramorne ploče za grijanje na struju i kuća je klimatizirana sa jednom klimom. Okućnica površine 777 m2 je lijepo i uredno uređena, te je sa jedne strane popločena za parkiralište , a u drugom dijelu se nalazi vrt.

Kuća je smještena u tihom i mirnom susjedstvu. Ova nekretnina nudi savršenu ravnotežu između mirnog života i pristupa živahnom obalnom stilu života. Udaljena je 30 km od kristalno čistog mora i plaža.

Općenito

ID nekretnine: 265
Tip nekretnine: Kuće
Vrsta usluge: Prodaja
Lokacija: Pazin, Istarska županija
Površina: 190.00 m2
Cijena: 215,000 €
Agencijska provizija: 3%
PDV na agencijsku proviziju: 0%

Detalji

Broj spavaćih soba: 5
Broj kupaonica: 2
Klima uređaj: 1
Centralno grijanje: Da
Parking: 3
Garaža: Da