Opis

Pazin je grad smješten u srcu istarskog poluotoka. Poznat je po svom srednjovjekovnom kaštelu,koji se nalazi na brežuljku s kojeg se pruža pogled na grad. Kaštel je sagrađen u 10. stoljeću i bio je rezidencija porečkih biskupa. Danas se u dvorcu nalazi Etnografski muzej Istre koji predstavlja kulturno-povijesnu baštinu ovog kraja.Još jedna značajna atrakcija u Pazinu je Pazinska ponor, prirodni fenomen koji je inspirirao mnoge legende i priče. Ponor je 130 metara dubok kanjon koji je formirala rijeka Pazinčica probijajući se kroz vapnenačke stijene. Grad Pazin poznat je i po svojoj kuhinji koja uključuje mnoga tradicionalna istarska jela, poput tartufa, pršuta i domaće tjestenine. U gradu i okolici nalaze se brojni restorani i konobe koji poslužuju ova ukusna jela, ali i domaća vina i maslinova ulja.

U ponudi je samostojeća obiteljska kuća površine 234 m2, sastoji se od prizemlja, kata i potkrovlja. U prizemlju se nalazi konoba ,spremište, kotlovnica za centralno grijanje na ulje i dvije garaže. Stan na katu ima dva ulaza. Ulaz iz garaže i glavni ulaz kuće. Do kata vode unutarnje stepenice. Na katu se nalazi kuhinja, blagovaona, dnevni boravak sa izlazom na terasu,hodnik, dvije spavaće sobe, ostava,kupatilo i toalet.Kuća ima postavljeno centralno grijanje na lož ulje i peć na drva. Potkrovlje služi kao spremište. Okućnica površine 500 m2 je ograđena, te je sa jedne strane popločena za parkiralište , a u drugom dijelu se nalazi vrt.

Kuća je smještena u tihom i mirnom susjedstvu. Ova nekretnina nudi savršenu ravnotežu između mirnog života i pristupa živahnom obalnom stilu života. Udaljena je 30 km od kristalno čistog mora i plaža.

Općenito

ID nekretnine: 258
Tip nekretnine: Kuće
Vrsta usluge: Prodaja
Lokacija: Pazin, Istarska županija
Površina: 234.00 m2
Cijena: 180,000 €
Agencijska provizija: 3%
PDV na agencijsku proviziju: 0%

Detalji

Broj spavaćih soba: 2
Broj kupaonica: 1
Broj toaleta: 1
Terasa: 1
Centralno grijanje: Da
Peć na kruta drva: Da
Parking: 2
Garaža: Da